Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft dit jaar (2019) subsidie aan werkende vijfenveertigplussers. Dit Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer. Hierbij gaat het erom dat deelnemers actief gaan nadenken over hoe zij werkend hun pensioenleeftijd kunnen bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunnen voorkomen. In het kort zijn de voorwaarden dat je minimaal 45 jaar oud bent, minimaal 12 uur per week werkt (in loondienst of zzp) en niet in de ziektewet zit of een reorganisatie. Lees hier alle informatie over deze regeling. Dit Ontwikkeladvies heeft een waarde van € 600,- (het subsidiebedrag) en alles wordt geregeld door de loopbaanadviseur.

Voor het gratis loopbaanadvies werken wij samen met Sophie Kroon; Sophie is al zes jaar loopbaanadviseur en is daarvoor ook gecertificeerd: Mijn ervaringen met deze regeling zijn positief. Het maakt het laagdrempelig voor mensen om stil te staan bij hun loopbaan en hun toekomst. Gedurende twee gesprekken van 2 uur behandelen we de thema’s die voor de betreffende werknemer van belang zijn om vitaal en gelukkig aan het werk te zijn en te blijven. Ik help om in beeld te krijgen waar de kansen en mogelijkheden zitten. We sluiten af met concrete acties, zodat je direct aan de slag kunt. Ter afronding ontvangt de deelnemer van mij een persoonlijk verslag.

Review van Inge (48 jaar): In het kader van het 45+ ontwikkeladvies, heb ik 2 gesprekken met Sophie gehad. Mede door de toegankelijke houding van Sophie kregen we snel diepgang in de gesprekken. Eerder gemaakte keuzes diepten we uit en ik kreeg bevestiging voor een voor mij nieuw ingeslagen richting. De conclusies waren concreet en werkbaar. Ik heb nu duidelijkheid en dat geeft rust en vertrouwen in de nieuwe opleiding die ik in september 2019 ga volgen.

Wil je nu meer weten, bel of mail mij dan gerust.  Mijn contactgegevens zijn: 06 191 86 311 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of kijk op mijn website: www.sophiekroon.nl

Wij werken o.a. voor:

  • Ziekteverzuimbegeleiding Post Groothandel
  • Ziekteverzuimbegeleiding Interblad
  • Ziekteverzuimbegeleiding Corton
  • Ziekteverzuimbegeleiding Beens
  • Ziekteverzuimbegeleiding Probin Telder
  • Ziekteverzuimbegeleiding TCZ
  • Ziekteverzuimbegeleiding Wesko
  • Ziekteverzuimbegeleiding Nissink
  • Ziekteverzuimbegeleiding Habovo